Olimme toteuttamassa Kansan liike -televisiosarjaa, joka esitettiin TV1:ssä touko-heinäkuussa 2017. Kaikki 10 jaksoa ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Kansan liikkeeseen haastettiin mukaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä Helsingistä Rovaniemelle. He halusivat muutosta arjen liikkumiseensa. He kokeilivat erilaisia kulkuvälineitä ja uusia vempaimia, testasivat liikkumista helpottavia sovelluksia ja palveluita sekä opettelivat autoilemaan järkevämmin ja taloudellisemmin.

Sarjan juontajana oli Hauskoista kotivideoista tuttu Sampo Marjomaa. Studiossa teemoihin syventyivät ja testiperheiden kokemuksia kommentoivat tutkija Tuuli Kaskinen ja motoristi Tuomas Rajala sekä jaksoittain vaihtuva asiantuntija. Kansan liikkeen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastasi Lulu Salmi. Ohjelma oli Warner Bros. International Television Production Finlandin tuotantoa.

Osallistuimme tv-formaatin kehitystyöhön ja tuotantoyhteistyön rakentamiseen. Yhteistyössä olivat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Liikennevirasto, Kunnossa kaiken ikää –ohjelma, Tekes, Trafi, Sitra ja VTT.

Katso Kansan liikkeen kaikki jaksot Yle Areenasta!

Kansan liikkeeseen liittyviä artikkeleita, tutkimuksia ja muuta aineistoa löydät täältä!

 

Share This