Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunta järjesti 6.9.2022 kumppanuustapahtuman Nokia Arenan Paidia-salissa.

Yliopiston hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Jorma Eloranta totesi  puheenvuorossaan, että nyt on käsillä hänen elinaikansa suurin yhteiskunnallinen ja taloudellinen murros. Korkeakouluyhteisöjen ja elinkeinoelämän vuorovaikutteisella yhteistyöllä hän uskoi siihenkin löytyy kestäviä ratkaisuja.

Samaa korosti infra-alan ”digiprofessori” Kalle Vaismaa. Hän tyrmäsi heti esityksensä alussa valitettavan usein kuultavan väittämän: ”Yliopistojen ei pidä tehdä yritysten rahoittamaa tutkimusta. Tulokset vääristyvät, koska yritykset sanelevat, millaisia tuloksia ne haluavat”.

Vaismaan mielestä tilanne on juuri päinvastoin: ”Yliopistojen tulee tehdä yritysten rahoittamaa tutkimusta, koska yritykset ovat aina aallon harjalla. Suomi saadaan nousuun yritysten ja kaupunkien rahoittamalla tutkimuksella.”

Juha Salmen juontamassa tilaisuudessa kuultiin monia hienoja esimerkkejä siitä, miten yliopiston ja yritysten yhteistyössä tehdään monella tapaa vaikuttavaa tutkimusta esimerkiksi asuntosuunnittelun ja kestävän kaupunkikehityksen, puurakentamisen, sisäilmaston ja talotekniikan sekä infrarakentamisen aloilla.

Lue lisää kumppanuustapahtumasta!

Share This